Vårt växtsortiment

Hos oss hittar du ett stort utbud av växter. Här hittar du härdiga specialiteter som du inte finner i så många andra trädgårdsbutiker. Vi vill erbjuda både traditionella växter av bra kvalitet.

Barrväxter

Växter som är gröna året om. Vi har ett brett urval av olika barrväxter. Vackra i bakgrunden i form av en häck eller som en grön solitär under vintern.

Prydnadsbuskar

Prydnadsbuskar finns i många olika former och varianter, välj de som passar din trädgård bäst. Bladverken bjuder ofta på intensiva höstfärger. 

Bärbuskar

Välj mellan rabarber, vinbär, blåbär, hallon och krusbär. De är ofta dekorativa i trädgård för att inte tala om goda! De flesta är lättplacerade och tåliga. 

Fruktträd

Börja våren med en överdådig blomning. Det finns fruktträd för alla storlekar av trädgård. Välj bland äpplen, päron, plommon och körsbär.

Surjordsväxter​

Den här gruppen kräver ett surare pH-värde än vanliga växter. I gruppen finner du rhododenron, azaleor, blåbär m.fl

Grönsaker

Inga grönsaker smakar bättre än de hemmaodlade. Hos oss kan du starta din väg till att bli självförsörjande med grönsaker.

Häckväxter

Vi har alla de klassiska häckväxterna på marknaden. Vi hjälper dig att hitta den rätta sorten för just din trädgård.

Klängväxter

En bred växtgrupp där bl.a. klematis ingår. Det gemensamma för gruppen är att de älska att klättra uppför något. Många sorter har en överdådig blomning.

Kryddväxter

Det har verkligen blivit trendigt med egenodlade kryddor. Smaken blir helt annorlunda än de torkade du kan köpa i handeln, vi lovar!

Medelhavsväxter

Skapa din egen lilla medelhavshörna med olivträd, citrusträd m.fl. Känsliga för vinterkyla men ack så vackra på sommaren.

Perenner

Detta är verkligen en stor och bred grupp av växter. Här hittar du alltifrån stora till små växter i alla former och färger. Det gemensamma är att de vissnar ner för att till våren åter komma upp.

Rosor

Ett måste i trädgården. Välj mellan doftande, klassiska, engelska m.fl. i alla färger du kan tänka dig.

Vintergröna växter

Många växter fäller bladen på hösten, men en skara växter håller sig gröna året om. Vi hjälper dig gärna att ta ut ett sortiment om du vill ha en grön trädgård året om.

Säsongsväxter

Vackra växter som du enbart kan köpa under en viss säsong. På sommaren är det sommarblommor och på hösten är det bl.a. bollkryss som gäller.

Träd

Ett måste i trädgården, det hör man ju på namnet. Det finns träd för alla trädgårdar, både de som blir riktigt stora till de allra minsta. Hör med oss vilket träd som passar just dig.